Titan
Winner
Pokerhuis
Doyles Room
Amsterdams Poker
Full Tilt
Pokerstars
Party Poker

Poker toernooi strategie

juli 17, 2009 | door admin | in Poker strategie
 
x
Bookmark

Poker toernooi strategie – Veel nieuwe spelers spelen een paar geldspelletjes en denken meteen dat ze genoeg ervaring hebben om in een echt-geldtoernooi te springen. De meesten zijn het er echter wel mee eens dat in de praktijk veel spelers voor de lol spelen, en niet om te oefenen of om te leren. Dus iedereen speelt losjes, zet in zonder na te denken en de meeste nieuwe tafels hebben een floppercentage van rond de 90%. En de meesten kennen niet eens de regels, of tenminste de handwaarden.

Ik zou een klein toernooi met kleine inkoop aanbevelen voor spelers, die minder dan 5000 handen gespeeld hebben. Speel strak, want de blinds zijn klein, en onthou dat, als je inzet in poker, je met name voor de blinds speelt. Begin met je beste 5-10 starthanden (zie artikel), jaag niet na en fold als de flop niet helpt.

Als je geen volstrekte nieuweling meer bent en je hebt al wat toernooiervaring, kun je langzaam een beetje agressief gaan spelen, en je stack opbouwen door losse spelers eruit te spelen. Je zult een hoop onervaren spelers aan het begin van een toernooi tegenkomen.

Als het toernooi verder gaat worden de blinds groter, en de losse spelers worden geëlimineerd. Omdat jij strak speelde heb je hopelijk nog genoeg chips over om mee te spelen met de aggresieve spelers, in de middenfase van het toernooi. Als je een goede hand hebt kun je proberen de kleinere stacks om te gooien. Riskeer ongeveer 10% van je chips in een stevig gevecht tegen een kleine stack. Dat is dé manier om je chips uit te breiden.

Als je een mooie hoeveelheid chips hebt, onthou, jaag geen handen na als de flop niet helpt, en call nooit meer van een kwart van je chips in een draw. Het gaat om overleven, en chips opbouwen in het midden van het toernooi.

Als je niet veel chips meer hebt, d.w.z. als je niet meer dan 4 of 5 ronden met blinden kan verdragen, moet je een paar potjes stelen met een all-in. Ga niet all-in tegen een erg grote berg chips, want die speler zal het niet erg vinden een klein gedeelte van zijn/haar chips in te zetten om je een hak te zetten. Ga all-in tegen kleine stacks tijdens pre-flop, of meteen na de flop als je één van de top-10 starthanden hebt.

Met goed spel en een beetje geluk kun je het uitzitten tot het einde van het toernooi, ook wel de geldronde genoemd, waar de zaken een beetje moeilijker worden. Hier wordt het spel losser, en de blinden worden hoog. De meeste spelers kunnen niet langer dan 1 of 2 ronden blinden uitzitten, dus velen zullen vaak all-in gaan. De meeste all-ins komen tijdens pre-flop of tijdens de turn-ronde. Ga er alleen opnieuwe overheen tijdens pre-flop als je een sterke hand hebt. Zorg dat je niet in het midden van 2 spelers zit die beide alle chips willen riskeren.

Als de spelers eruit gegooid worden kun je losser gaan spelen, en meer op basis van je starthand spelen. Rare paren en over-kaarten worden plotseling sterke handen, en je kunt plotseling een strijd zien tussen een keurige voorbereide hand en een over-kaart. Bijvoorbeeld AK tegen JJ. Raise met vertrouwen als je een sterke hand hebt, en steel de blinden zovaak als je kunt.

Gerelateerde posts:

  1. Rebuy strategie
  2. Verdachte overval poker toernooi Berlijn aangehouden
  3. Check & Raise en All-in strategie
  4. Sit ‘n Go strategie: 7 tips voor beginners
  5. Strategie Rush Poker
 

One Response naar “Poker toernooi strategie”

  1. [...] Poker toernooi strategie | Marawa Poker Club [...]

Leave a Reply